Trainingen voor professionals

Praktijk SpelenderWijs verzorgt opleidingen, trainingen, seminars en diverse workshops voor een ieder die met kinderen en/of volwassenen werkt. Dit gebeurt vaak in samenwerking met gerenommeerde therapeuten. Deskundigheid, toewijding en plezier zijn kenmerkend voor onze samenwerking. Centraal staat hierbij het werken aan eigen bewustwording en persoonlijke groei en communicatie.

Workshop systemische ordeningen

Wanneer is een opstelling met kinderen of jongeren aan te bevelen? Bijvoorbeeld als er sprake is van familieconflicten of problemen met klasgenoten. Of bij gedragsproblematiek, ADHD, verslaving, tics of eetstoornissen. Een ander veel voorkomend verschijnsel met grote impact voor kinderen is dat van de nieuw samengestelde gezinnen na een scheiding. En zo zijn er vele thema’s waarmee kinderen en jongeren in hun leven te maken krijgen, en waarmee ze soms in hun eentje geen raad weten. In de diepte van hun ziel zijn kinderen en jongeren verbonden met alles wat er in hun familie speelt. Bovengenoemde problemen en opvallende gedragingen zijn vaak een reactie op iets in het familiesysteem.
Worden de ordeningen onderbroken of worden de dynamieken niet herkend dan ontstaan storingen in het systeem. Kinderen maken dit zichtbaar en geven soms op drastische wijze uitdrukkingen aan deze storingen, denk aan depressie, anorexia, automutilatie, psychose etc.
Voor kinderen en jongeren is het bevrijdend, als ze met behulp van een opstelling door de ouders kunnen worden gezien zoals ze zijn. Met dat wat ze nodig hebben, en wat de ouders tot die tijd niet konden zien doordat zij innerlijk bezig waren met hun eigen dingen meestal terug in de tijd als kinderen van hun eigen ouders.
Besproken wordt hoe de dynamieken te herkennen en wat te doen om de verstoringen te voorkomen. Naast de innerlijke houding van de therapeut /coach komen er opstellingsoefeningen door de deelnemers rondom het thema kind en/of gezin aan bod.

U kunt zich telefonisch of via mail aanmelden:
ellygoossens@ziggo.nl     tel. 0495 850 920 // 0610692531

 

 

Wat
Een tweedaagse workshop, waarin opstellers de mogelijkheid krijgen om hun kennis aangaande ordeningen en dynamieken rondom kinderen te verdiepen en te verrijken.

Voor wie
Deze themaworkshop wordt gegeven ter bevordering van deskundigheid in het systemisch werken met kinderen en gezinnen. Het seminar is bedoeld voor iedereen die met kinderen en jongeren werkt. Ook ouders die met een frisse blik naar het gezin willen kijken zijn van harte welkom.

Door wie
De workshop wordt gegeven door Ingrid Dykstra, systemisch gezins- en kindertherapeut uit Hamburg. Ingrid is dè expert op het gebied van systemisch werken met kinderen en auteur van de boeken: ‘Kind en familielot’ en ‘Familieopstellingen met kinderen en jongeren’.

Kosten 
De kosten voor deze tweedaagse workshop zijn 340 Euro.

Mindfulness trainingen voor Professionals

Introductie workshop Mindfulness/Heartfulness voor leerkracht en bij schoolteams
In deze workshop maakt u kennis met het programma MindfulKids in de schoolklas. U krijgt uitleg over de betekenis van Mindfullnes en wat een mindfulness programma in de klas kan betekenen voor de klas en voor individuele kinderen. Deze ééndaagse workshop is speciaal bedoeld voor leerkrachten,schoolteams en onderwijsspecialisten. Voor hulpverleners en medewerkers van het zorgteam op scholen én voor iedereen die zich vanuit de praktijk betrokken voelt bij de ontwikkeling van emotionele en aandachtgerichte vaardigheden in het onderwijs.

Training Mindful/Heartful-teacher
Wil je werken vanuit enthousiasme en passie voor het onderwijs en met speciaal aandacht voor de kinderen dan is de training Mindful/Heartful-teacher misschien iets voor jou! In een training van 4 dagdelen kan men kennismaken en ervaring op doen met Mindfulness. Je krijgt basics van eigen mindfulness beoefening en vaardigheden aangereikt en hoe je Mindfulness in de klas kunt toepassen. Je leert aandachtsoefeningen en verschillende meditaties. Je krijgt handvatten aangereikt om in de klas mindfulness oefeningen met de kinderen te doen.

Mindful/HeartfulKids training in de schoolklas

MindfulKids is een kortdurende maar intensieve Mindfulnesstraining in de schoolklas. Een MindfulKids trainer oefent met de klas de basisvaardigheden van Mindfulness, en draagt deze over aan de kinderen én de leerkracht. In deze training ontwikkelen kinderen hun belangrijkste instrument: aandacht. Door middel van oefeningen leren de kinderen dat ze hun aandacht kunnen trainen en ze ervaren hoe ze hun aandacht bewust(er) in het hier en nu kunnen gebruiken.