Coaching

Ik ondersteun en begeleid een ieder die even niet lekker in zijn/haar vel zit. Waar de dingen misschien niet lopen zoals je zou willen dat ze zouden lopen. Dit kan op verschillende gebieden zijn: persoonlijk, in je relatie, op je werk, zingeving etc. De coaching is geschikt voor iedereen. Veelal wordt ik bezocht door de clientèle die de stap naar een psycholoog nog te ver vinden, maar wel professionele hulp wensen. In het coachingstraject kunnen o.a. de volgende zaken aan de orde komen:

  • het verwerken van boosheid of verdriet – het verwerken van een burn-out
  • het aangaan van veranderingen
  • het hanteren van relatie-problemen
  • het omgaan met problemen met kinderen
  • het in balans brengen van privé met werk

Familie Opstellingen

Er kunnen thema’s in ons leven spelen, die ons verhinderen om onze doelen te verwezenlijken of in harmonie te leven met onszelf en onze omgeving. Dan kan vaak een (familie)opstelling uitkomst bieden. Het is een methodiek die patronen (vaak verborgen ziels energetische dynamieken) uit familie- en andere systemen zichtbaar maakt en een sleutel kan zijn tot bevrijding en heling. Uitgaande van een hulpvraag worden met behulp van plaatsvervangers, de familieleden opgesteld in de ruimte. Dan komt de opstelling tot leven: de onderlinge verhoudingen en storingen in het systeem worden zichtbaar en voelbaar. Door erkenning te geven aan de ‘verstrikking’ ontvouwt zich een nieuwe opening die de liefdesenergie weer tot stromen brengt. Mogelijkheden in mijn praktijk zijn o.a.:

  • Opstelling met partners, met het hele gezin
  • Opstellen van een hulpvraag tijdens een individuele sessie
  • Kennismaken met de methodiek tijdens een introductieworkshop of deelnemen tijdens een dagworkshop
  • Het zelf inbrengen van een hulpvraag bij een workshop
  • Opstellen bij problemen binnen de familie, relatie of bij specifieke problematiek met kinderen etc.

Inner Child Werk

Wij zijn ons meestal niet zo bewust als mens dat we gelijktijdig in twee belevingswerelden leven: die van de volwassene en die van het kind in ons. De ervaringen uit je kindertijd hebben een blijvende invloed op je functioneren van nu. Wat je nu ervaart en doet is vaak een onbewuste herhaling van wat je in je kindertijd hebt beleefd.

Zo kan het gebeuren dat je regelmatig voelt dat er iets is, maar je weet niet precies wat. Je voelt je onrustig, naar, boos of geïrriteerd, eenzaam of verdrietig. Je weet niet waar dit gevoel vandaan komt, het is er gewoon. Of je merkt misschien dat je overdreven sterk reageert op iemand, of dat je als maar weer een bepaald gedrag herhaald.

De zoektocht naar de oorzaken hiervan is een zoektocht naar het deel in je dat het ‘Inner Child’ heet. Innerlijk Kindwerk helpt je om je angsten en gevoelens van onvermogen beter te kunnen plaatsen. In de mate dat je je gewonde kind geneest en integreert, zal het ophouden je volwassen leven te verstoren.

Mindfulness voor volwassenen

Heb je vaak het gevoel dat het je teveel wordt? Dat je niet kunt stoppen, met denken, malen en piekeren? Heb je last van stress (hoog) gevoeligheid of pijn? Wil je je leven leiden met meer rust en aandacht? Dan kan de aandachttraining jou daar bij helpen!

Mindfulness (aandachttraining) gaat over de kunst om aanwezig te zijn in het hier en nu. Met volle aandacht je van elk moment bewust zijn. Door vaker je aandacht te sturen, leer je afstand te nemen van de spinsels in je hoofd.

De mindfulness training is een laagdrempelige training die is opgebouwd uit 6 wekelijkse bijeenkomsten van twee uur. Het is een praktische cursus. In elke bijeenkomst komen begeleide aandachts- en concentratieoefeningen, loop- en zitmeditaties en bewegingsoefeningen aanbod. Daarnaast is er ruimte voor het bespreken van de ervaringen met de medecursisten of de trainer. Je kunt je beter concentreren, je ontspant gemakkelijker en je leert bewust keuzes te maken in plaats van automatisch te reageren.

 

Aankomende Activiteiten

Kijk voor de aankomende activiteiten op de home pagina of neem contact met ons op.